1 / 2

Phara: "Ontgoocheld in VRT, moet bedelen om werk"

Na zes maanden loopbaanonderbreking wordt tv-icoon Phara de Aguirre door Canvas aan de kant geschoven. Haar programma 'Phara' komt niet terug en de presentatrice heeft bedankt voor de presentatie van 'Reyers Laat' op vrijdagavonden. "Ik wil niet drie dagen in de week op de bank zitten en een keer spelen.

ibroeksteeg

"

De beslissing van Canvas komt voor De Aguirre als een koude douche. Voor haar sabatical was haar beloofd dat 'Phara' terug op het scherm zou komen. Daar waren afspraken over gemaakt en het decor was zelfs bewaard. "Ik heb er serieus van wakker gelegen, ik was ontgoocheld. Ik word eind deze maand 50 en ik had me van de VRT wel een mooier verjaardagscadeau gedroomd, als ik even zielig mag doen", zegt Phara in een Corelio-krant. "Ik blijf het vreemd vinden dat iemand die een jaar geleden nog een van de gezichten van Canvas was, nu bij Eén moet gaan bedelen om werk."

Phara heeft nog tot 1 april vakantie en gaat dan kijken wat ze nog kan doen voor Eén, of in de periode dat 'Reyers Laat' vakantie heeft. "Canvas heeft me verzekerd dat ze nog plannen met mij hebben. Maar pas als de zender in het najaar van 2012 vernieuwd wordt. Dat is voor mij nog heel veraf", aldus een ontgoochelde Phara.

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN