O-L-Vrouweschool eerste basisschool met laptop voor elke leerling

O-L-Vrouweschool eerste basisschool met laptop voor elke leerling

O-L-Vrouweschool eerste basisschool met laptop voor elke leerling

Print
Kruibeke - De Onze-Lieve-Vrouweschool uit Kruibeke is de eerste Vlaamse basisschool waar elke leerling een eigen computer kreeg. De kinderen nemen hun netbook ook mee naar huis, onder meer om er huiswerk mee te maken.

Eén pc per zes leerlingen in de basisschool, één pc per drie leerlingen in het middelbaar: dat is het gemiddelde van de Vlaamse scholen. Daarmee hinken we internationaal achterop, want in het buitenland stimuleren overheid en privésector scholen om elke leerling een computer te geven.

De scholengemeenschap Katholieke Scholen aan de Schelde (KSAS) gaat nu zelf elke leerling een computer bezorgen. In totaal werden al 750 netbooks aangeschaft. In de Kruibeekse Onze Lieve-Vrouweschool kreeg élke leerling een eigen netbook en draadloos internet, dankzij de nodige creativiteit.

Het is de bedoeling dat de netbooks, die eigendom blijven van de school, zes jaar meegaan, al houdt de school rekening met een kortere levensduur. De zesdejaars leveren hun netbook op het eind van het schooljaar weer in, waarna ze het volgende schooljaar worden doorgegeven aan de eerstejaars.

Guy Van Vliet

Foto: Gert Cools

Lees het hele artikel in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio