Oudste Roemeens zusje blijft bij gastgezin tot uitwijzing

Het oudste van de drie misbruikte Roemeense zusjes mag tot haar uitwijzing eind maart bij haar Evergemse gastgezin blijven. Dat heeft de jeugdrechter in Gent maandagmiddag beslist.

ikerremans

Of kinderpsychiater Peter Adriaenssens het kind mag onderzoeken, kwam niet meer te sprake. Volgens Johan Van Hove, Evergems schepen van sociale zaken en pleitbezorger van de meisjes en hun gastfamilies, lijkt dat een doodlopend spoor.

"Het is duidelijk dat de Dienst Vreemdelingenzaken snel, Christina mogelijk al vanaf 23 maart, wil uitwijzen", klinkt het. Brigitta (4) en Andrea (7) hebben een vergunning om tot 25 maart in het land te zijn.

"Hun gastgezinnen hebben geen enkel contact meer met de kinderen en dat is frustrerend. Ze hebben het gevoel dat ze enkel goed genoeg waren voor het gerecht toen de vader werd aangehouden", aldus nog Van Hove.

De drie kinderen werden seksueel misbruikt door hun (stief)vader en door andere mannen, met medische en psychologische schade als gevolg. Zsolt A., die tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld werd, is vorige week naar Roemenië teruggevlogen. De man werd daar aangehouden op verdenking van mensenhandel.

Vastgoed

Jobs in de regio