1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twintigers uit Katelijne en Haacht zwaargewond bij ongeval Australië

In Myrrhee Victoria, een kleine deelstaat in Australië, zijn twee jongeren uit Sint-Katelijne-Waver en Haacht zondagavond zwaargewond geraakt toen ze met hun mobilhome inreden op een personenwagen.

ikerremans

De omstandigheden waarin Jelle Meyer (25) en Michiel Marcelis (24) op de Australische personenwagen botsten, zijn nog niet duidelijk. Bij de verschrikkelijke klap werd een Australiër op slag gedood en vielen er nog twee zwaargewonden in dezelfde auto.

De twee Belgen werden uit hun open gereten mobilhome door de hulpdiensten bevrijd. Michiel Marcelis uit Haacht is er het ergst aan toe. Volgens vader Marcelis is zijn zoon verlamd en vecht hij voor zijn leven in het ziekenhuis van Melbourne. Ook Jelle Meyer, die zondag 25 jaar werd, liep zware verwondingen op in het aangezicht, maar zou buiten levensgevaar zijn.

De twee Belgen verbleven sinds 30 november vorig jaar in Australië waar ze een mobilhome hadden gekocht om mee rond te toeren van de ene naar de andere deelstaat. Onderweg werkten ze bij de boeren om hun reis te bekostigen.

De ouders van beide slachtoffers reizen dinsdag of uiterlijk woensdag af naar Melbourne. Meyer was actief als middenvelder bij derde provinciale voetbalclub Olympia Haacht en was van plan om een jaar weg te blijven. Marcelis, een afgestudeerd cineast aan de Lessius Hogeschool in Mechelen, zou in mei terug naar huis komen.

LDN

MEER OVER Australië

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio