Jonge gezinnen dreigen met mars naar stadhuis

Bewoners uit de omgeving van de Dobbelhuizen-Tichelrij, vaak jonge gezinnen met kinderen, dreigen met een mars naar het stadhuis.

svanhaezendonck

Ze vrezen dat de leefbaarheid van hun buurt wordt opgeofferd om het verkeer in het westelijke deel van de autoluwe binnenstad, dat tussen de Katelijnestraat en de Dijle, vlot te laten verlopen. Het pas opgerichte actiecomité eist dat de Kraanbrug open blijft voor verkeer vanuit de Melaan. "Zo kunnen bestuurders via de Adegemstraat makkelijk het centrum uit", stelt Hans Verreth, een van de actievoerders.

Zwarte vlaggen en spandoeken maken sinds afgelopen weekend duidelijk dat het de buurt menens is. Volgens het plan dat voorligt, stuurt de stad het verkeer vanaf november via de Tichelrij en Dobbelhuizen naar de Guido Gezellelaan. "Daarvoor moet een deel van onze buurtparking wijken, en het grasplein waar onze kinderen spelen wordt gevaarlijk. Een onbegrijpelijke beslissing", vertelt Jan Campi.

Reactie schepen

Voor de bewoners is het een uitgemaakte zaak: de leefbaarheid van hun buurt staat op het spel. Schepen van Mobiliteit Karel Geys zegt dat er ruimte is voor debat: "Wij hebben nog enkele maanden de tijd om de details verder uit te werken op basis van vragen die we krijgen van Mechelaars. Daarna brengen wij al deze info samen, en hakken wij finaal de knopen door om het circulatieplan te voltooien."

De buurt houdt op donderdag 17 maart om 20u een bewonersvergadering in Dobbelhuizen 29. Reacties zijn welkom op kraanbrug.open@hotmail.be

SVH

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio