Standard dient Charleroi het genadeschot toe

Standard dient Charleroi het genadeschot toe

Standard dient Charleroi het genadeschot toe

Print
Standard is erg dicht bij een ticket voor play-off I. De Luikenaars wonnen met 0-2 bij Charleroi en wippen over KV Mechelen naar de zesde stek. Van Damme en Tchité scoorden. De Zebra's moeten zeker om het behoud knokken. De partij werd kort voor het einde afgefloten wegens het wangedrag van de thuissupporters.

Leye opende de schermutselingen met een schot in het zijnet, waarna Bolat een knal van Biton wegbokste. Standard zette druk en Tchité knikte een assist van Leye naast, terwijl Riou een poging van Defour klemde. Na een slechte teruglegger van Ederson schilderde Berrier de hoekschop op het hoofd van Van Damme, die overhoeks binnenkopte: 0-1. Toen Tchité makkelijk neerging met Signorino in de rug, zette de Rwandese spits zelf Riou op het verkeerde been: 0-2.

Het sein voor de Standardaanhang om voor vuurwerk te zorgen: Charleroi-goalie Riou ging neer door een ronddwarrelende vuurpijl en ref De Bleeckere dirigeerde de 22 acteurs voor 10 minuten naar de kleedkamers. Maar opnieuw toonden De Rouches zich beter geïnspireerd met Berrier, die Riou tot een save dwong, waarna Van Damme de rebound op de lat kopte.

Na de pauze controleerden de Rouches de partij. De Zebra’s probeerden een vuist te maken, maar coach Laszlö liet zijn spitsen op de bank. Tot de Charleroise Storm Ultras voor vuurwerk zorgden en met het gooien van tennisballen op het terrein ref De Bleeckere voor de tweede maal noopten de wedstrijd stil te leggen. Na de herneming zag Biton de aansluitingstreffer op de paal uiteen spatten. Het sein voor de harde kern van Charleroi om de hekken te slopen en de rijkswacht om het veld op te stormen. 22 heethoofden werden na afloop ingerekend.(LE)

Scheidsrechter: F. De Bleeckere.
Toeschouwers: 18.038.
CHARLEROI: Riou, Ohayon, Dzinic, Perdichizzi, Signorino, Cordaro (66’ Kaya), Kumedor, Ederson (73’ Abd Elhamed), Cahalon (66’ Serwy), Losada, Biton.
STANDARD: Bolat, Opare, Kanu, Mangala, Van Damme, Carcela, Defour, Witsel, Berrier (89’ Daerden), Tchité (84’ Camara), Leye.
Doelpunten: 17’ Van Damme 0-1, 33’ Tchité (strafschop) 0-2.
Gele kaarten: 68’ Signorino (spelbederf), 76’ Ohayon (fout).

MEER VOETBALNIEUWS