Germinal Beerschot pakt slechts een puntje

Germinal Beerschot pakt slechts een puntje

Germinal Beerschot pakt slechts een puntje

Print
KV Mechelen is uit de top zes getuimeld na een 1-1-gelijkspel op 't Kiel. Germinal Beerschot is nog niet gered omdat Lierse en Eupen ook een puntje pakten.

De wedstrijd kende een vinnige start. Na balverlies van Germinal Beerschot op het middenveld werd Benteke diep gestuurd door het centrum, waar hij door Kagelmacher net voor de rechthoek foutief gestopt werd. Gorius mikte de vrijschop op de lat. Even later opnieuw Mechels gevaar via een vrije trap. Gorius speelde de bal laag in de voeten van Destorme die in één tijd op doel trapte. Kaminski redde puik in hoekschop.

Na deze hoopvolle start verwaterde de wedstrijd in een zenuwachtig duel, waarin onverzorgd werd gecombineerd en met te weinig creativiteit naar kansen werd gezocht.

Bij Mechels balbezit kroop Germinal Beerschot met veel volk achter de bal. De thuisploeg probeerde wel uit te breken, maar speelde daarbij veel te onzuiver om voor doelgevaar te kunnen zorgen. Bovendien lukte spits Negrao niet één geslaagde actie en bleef het wachten op een kans voor Germinal Beerschot. KV Mechelen zakte mee weg, maar kon nog wel voor gevaar zorgen bij hoekschoppen en vrijschoppen.

Toch gebeurde er nog mirakel en vielen er doelpunten. Eerst werd Diabang op links vrijgespeeld en hij plaatste de bal in de verste hoek voorbij Kaminski. Nog in dezelfde minuut kan een aandringende Tshibuabua de bal voor doel duwen, waar Goor de gelijkmaker binnen legde. (HF)

Scheidsrechter: Luc Wouters.
Toeschouwers: 9.880.
GERMINAL BEERSCHOT: Kaminski, Rnic, kagelmacher, Clement, P. Monteyne, Haroun (76’ Cruz), Wanyama, Goor, Porokara (90’ Nyoni), Custovic, Negrao (76’ Tshibuabua).
KV MECHELEN: Renard, Van Loo, Van Hoevelen, Pandza, Ghomsi (84’ Diabang), Iddi (46’ Geudens), Gorius, Buyens, Ibou (67’ Wilmet), Destorme, Benteke.
Doelpunten: 86’ Diabang 0-1, 86’ Goor 1-1.
Gele kaarten: Kagelmacher, Iddi, Wanyama, P. Monteyne.

Meer voetbalnieuws