Buffalo's hebben genoeg aan goal Mboyo

Buffalo's hebben genoeg aan goal Mboyo

Buffalo's hebben genoeg aan goal Mboyo

Print
AA Gent heeft de maat genomen van Cercle Brugge. Een doelpunt van Ilombe Mboyo volstond.

Dury roteerde gewoontetrouw en gaf rust aan zijn offensieve flanken, El Ghanassy en Soumahoro, en Thijs. Wallace, geel geschorst, en Jorgacevic, prevenief wegens hinder aan de knie, waren er noodgedwongen niet bij. Peeters mikt, heel begrijpelijk, vooral op de bekerwedstrijden tegen Westerlo, zodat Mertens, Sene en Van Roose hun kunnen mochten demonstreren.

AA Gent kwam het kwiekst uit de startblokken met een heel scherpe Coulibaly en een goed regisserende Conte. Nadat de Gentse spits al eens nipt naast had gekopt, trapte hij een knappe, lange voorzet van Arzo pal op Verbist. De hoekschop van De Smet belandde via Arzo en de hoogspringende Smolders en de knikker van Mboyo tegen het net: 1-0.

De wedstrijd viel dan wat stil, maar Gent bleef wel baas. Toch kreeg Boeckx de kans te bewijzen dat hij een waardige doublure is voor Jorgacevic. Na een te korte terugspeelbal van Suler was hij attent om Sene het scoren te beletten. De Smet, Coulibaly en Conte misten daarna nog kansen om de Gentse voorsprong te vergroten. Van Eenoo miste van dichtbij toen Sene knap terug legde.

De eerste helft mocht gezien worden, maar na de rust zakte de spektakelwaarde nagenoeg naar het nulpunt. Uitblinker Coulibaly werd wel alleen door de paal van het doelpunt, dat hij verdiende, gehouden. En in de slotfase misten ook Conte en Soumahoro nog dotten van kansen op de 2-0. (Pierre Hellebaut)

Scheidsrechter: Richard Liesveld (Nederland). Toeschouwers: 11.265.
AA GENT: Boeckx - Grondin, Suler, Arzo, Skarabot - Jörgensen, Smolders - Mboyo, Conte, De Smet - Coulibaly.
CERCLE BRUGGE: Verbist - Cornelis, Mertens, Portier, Evens - Serebrennikov, Van Roose - Boi, Sergeant, Van Eenoo - Sene.
Doelpunten: 7’ Mboyo 1-0.
Vervangingen: 40’ Skarabot door Baric, 54’ Sergeant door Reynaldo, 60’ De Smet door Soumahoro, 69’ Van Eenoo door Owusu, 76’ Sene door Foley, 77’ Mboyo door El Ghanassy.
Gele kaarten: Sene (fout), Van Eenoo (fout), Serebrennikov (fout).
Rode kaarten: geen.

MEER VOETBALNIEUWS