Lokeren

Lierse schiet niets op met punt op Daknam

Lierse schiet niets op met punt op Daknam

Lierse schiet niets op met punt op Daknam

Print
Lokeren en Lierse hebben zaterdagavond de buit verdeeld. Het werd 1-1 op Daknam. Door de draw blijven de Pallieters vijftiende.

Lokeren nam een verschroeiende start en Liersedoelman Kawashima moest meteen aan het werk. Hij wist raad met schoten van Finnbogason en Taravel, maar had helemaal geen verhaal tegen de derde poging van Lokeren. Met een verre bal loodste aanvoerder Overmeire De Ceulaer (al dan niet in buitenspel?) door de Lierse-afweer. De Lokerse topschutter legde af voor De Pauw die gemakkelijk het orgelpunt kon plaatsen. En even later was de 2-0 zeer dichtbij via een actie Finnbogason-Leko.

De paal bracht redding voor de bezoekers die pas halfweg een eerste keer de neus aan het venster konden steken langs Cavens. Zijn schot werd gemakkelijk gestopt door Copa. Heel wat gevaarlijker was een kopbal van zelfde Cavens, maar Copa haalde het leder uit de kruising. Lierse zat meteen beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de gelijkmaker langs Cavens op aangeven van Thompson. De derde keer was meteen de goede voor de Liersespits.

Peter Maes bracht na de rust De Roover in voor Tiko. Meteen het wederoptreden van de rechterflankverdediger na vijf maanden uit te zijn geweest met een knieblessure. En amper was de tweede helft op gang gebracht of Lierse werd tot tien herleid. De Wree kreeg rood voor een overtreding op doorgebroken De Ceulaer. Sollied haalde meteen aanvaller Kovacs naar de kant en bracht verdediger Vandooren in. De wedstrijd werd meteen bitsiger en Lokeren kon niet onmiddellijk voordeel halen uit zijn man-meer-situatie.

Het was integendeel Lierse dat langs Radzinski een beste kans kreeg om 1-2 te scoren. Maar afgezonderd voor Copa kreeg hij de bal niet tussen het doelkader. Lierse bleef gemakkelijk stand houden en behaalde een verdiend gelijkspel.

DDT

Scheidsrechter: Efong Nzolo.
Toeschouwers: 6.604.
Lokeren: Copa, Tiko, Taravel, Maric, De Bock, De Pauw, Overmeire, Persoons, Finnbogason, Leko, De Ceulaer.
Lierse: Kawashima, Ayew, De Wree, Bernardez, Thompson, Claasen, Gilberto, Wahed, Radzinski, Kovacs, Cavens.
Doelpunten: 10’ De Pauw 1-0, 36’ Cavens 1-1.
Gele kaarten: Claasen (fout), Cavens (fout), Trompet (fout), Radzinski (fout).
Rode kaarten: 51’ De Wree (fout op De Ceulaer) .
Vervangingen: 28’ Ayew door Gaxa, 42’ Overmeire door Trompet, 46’ Tiko door De Roover, 54’ Kovacs door Vandooren, 65’ Leko door Mokulu, 72’ Wahed door Mensah.