Kanaries ook volgend jaar in eerste

Kanaries ook volgend jaar in eerste

Kanaries ook volgend jaar in eerste

Print
STVV heeft zich zaterdagavond verzekerd van het behoud. De Kanaries vloerden Zulte Waregem met 1-2. Dufer en Schouterden knalden raak voor de Limburgers.

Het was STVV lange tijd niet aan te zien dat het nog moest gaan voor het punt van de zekerheid. Niet één keer in de eerste helft moest Sammy Bossut een bal plukken. Ishiaku bakte er niets van in de Truiense spits, Tibor Tisza zo mogelijk nog minder.

De thuisploeg was anders ook geen vat vol inspiratie. Bij de pauze had Sven Van der Jeugt zich alleen nog maar onderscheiden op een drietal vrijschoppen van Matton.

Zo keek het publiek op een slappe vertoning die alleen werd opgeluisterd door het enthousiasme van de bescheiden Truiense aanhang. En kijk, in één keer hadden de fans ook echt reden ot zingen, want viel daar niet een Limburgs doelpunt? Hyland verspeelde de bal, Wagemakers tikte tot bij Dufer die inliep vanaf rechts en heerlijk met de linker in de bovenhoek knalde. Helemaal naar beeld en gelijkenis van zijn 'doelpunt van de redding’ een week eerder tegen Germinal Beerschot.

Zulte Waregem stond erbij en keek ernaar. Twee offensieve wissels brachten helemaal niets bij. Integendeel, een stuiterend afstandsschot van Schouterden keilde even later naast Bossut in doel. De late kopbalgoal van Vandenbroeck na een vrijschop van Matton aan de overkant veranderde niets meer aan het verhaal. (EDSO)

Scheidsrechter: Laurent Colemonts.
Toeschouwers: 5.800.
ZULTE WAREGEM: Bossut, Tamsin, Vandenbroeck, Colpaert, Minne, Van Nieuwenhuyze (63’ Roelandts), Hyland, Delaplace (63’ Bokila), Matton, Traore (78’ Naessens), Habibou.
STVV: Van der Jeugt, Wagemakers, Buysens, Euvrard, Odoi, Delorge, Mennes, Dufer (82’ Rymenants), Schouterden, Tisza (41’ Mutombo), Ishiaku (65’ Vanwelkenhuyzen).
Doelpunten: 62’ Dufer 0-1, 69’ Schouterden 0-2, 86’ Vandenbroeck 1-2.
Gele kaarten: Tamsin, Dufer, Matton, Traore, Hyland, Vanwelkenhuyzen.

MEER VOETBALNIEUWS