Club Brugge geeft KV Kortrijk een veeg om de oren

Club Brugge geeft KV Kortrijk een veeg om de oren

Club Brugge geeft KV Kortrijk een veeg om de oren

Print
Club Brugge heeft zaterdagavond het West-Vlaamse treffen tegen KV Kortrijk gewonnen. Het werd 4-1. Ivan Perisic scoorde twee keer. De Kroaat zit nu aan zestien treffers, eentje minder dan topschutter Jelle Vossen.

De schorsing van Donk bracht enkele onverwachte keuzes met zich mee. Odjidja bleef verrassend op de bank. Trainer Koster bracht Marcos op de rechtsachter terwijl Hoefkens opnieuw centraal verdediger werd. Een keuze die Club leek te misvallen. Na 4 minuten ging Van Gyseghem achterin aan het flateren. Messoudi onderschepte zijn laterale pass. Gelukkig voor Club zag de scheidsrechter een duwfout op Hoefkens. Dertig seconden later deed zich een volgend communicatie foutje tussen het centrale verdedigersduo voor.

Met een late tackle belette Hoefkens dat gewezen ploegmaat Scepovic kon profiteren. Op het eerste Brugse gevaar was het wachten tot de zevende minuut wanneer Dirar een flankvoorzet van Perisic in de handen van Verbauwhede devieerde. Tien minuten later schoot Akapala in de draai naast. Op het halfuur vloerde gewezen Club-speler De Mets Dirar op de rand van de zestienmeter. Omdat Scepovic te snel uit het muurtje kwam, mocht Perisic de vrije trap overdoen. Bij zijn tweede beurt plaatste de Kroaat de bal voorbij het muurtje en kreeg vervolgens een steuntje van Glenn Verbauwhede. De pineut met dienst liet de bal door de handen glippen.

In de herneming toonde Club dat het klaar is om in play off 1 een hoofdrol te vertolken. Met soepel samenspel, vier schitterende doelpunten en een sublieme tweede helft tikte het een machteloos Kortrijk ongenadig weg. Toch één valse noot. In de slotfase kwam het tot een vrije trap-incident tussen Dirar en Perisic waarna Dirar vroegtijdig het veld verliet. (DM)

Scheidsrechter: Christof Dierick.
Toeschouwers:24.695.
CLUB BRUGGE: Coosemans, Marcos, Hoefkens, Van Gyseghem, Van Der Heyden, Dirar, Geraerts, Simaeys, Blondel, Perisic, Akpala.
KV KORTRIJK: Verbauwhede, El Araichi, Belhocine, Sunjic, Gershon, Kums, De Mets, Pavlovic, De Beule, Messoudi, Scepovic.
Doelpunten: 32’ Perisic 1-0, 50’ Blondel 2-0, 57’ Akpala 3-0, 61’ Perisic 4-0, 67’ De Beule 4-1.
Vervangingen: 46’ Marcos door Odjidja, 65’ Sunjic door Martin, 65’ Messoudi door Rossini, 65’ Pavlovic door Carevic, 73’ Van der Heyden door Junior Diaz, 77’ Akpala door Kouemaha.
Gele kaarten: Scepovic (spelbederf), Gershon (fout), Van der Heyden (fout), De Mets (fout).

Meer voetbalnieuws