Westerlo doet Racing Genk de leiding afstaan

Westerlo doet Racing Genk de leiding afstaan

Westerlo doet Racing Genk de leiding afstaan

Print
Westerlo heeft zaterdagavond Racing Genk op de knieën gekregen. Paulo Henrique en Rachid Farssi scoorden: 0-2. De Limburgers verspelen de leiding.

Frank Vercauteren verraste met zijn ploegstelling. Elyaniv Barda, die tegen Anderlecht geen al te beste avond beleefde, moest op de bank plaatsen nemen. In zijn plaats kwam de herstelde Marvin Ogunjimi. Anthony Van den Borre nam de positie in van de ongelukkige kapitein David Hubert. Bij Westerlo kon Jan Ceulemans kon geen beroep doen op de geblesseerde Joris Van Hout. In doel behield Bart Deelkens het vertrouwen.

De thuisploeg deed er niet lang over om zijn intenties kenbaar te maken. Bij één van de allereerste aanvalsgolven stuurde Daniel Pudil een lange bal richting Jelle Vossen. Die hield de opzittende Wouter Corstjens goed af. Het schot van Vossen plofte op de staak.

Genk kon die kwieke start niet echt bevestigen. Het verzuimde Westerlo zwaar onder druk te zetten. Toch zorgden de blauwhemden voor het nodige gevaar. Een mooie combinatie tussen Anele en Buffel werd ei zo na door Jelle Vossen in doel verlengd. Bij een andere gelegenheid verzuimde Eric Matoukou het om een afgeweken hoekschop voorbij doelman Deelkens te trappen.

Westerlo stak heel sporadisch de neus aan het venster. Toch duurde het tot aan het halfuur vooraleer Paulo Henrique de opdravende Sacha Iakovenko goed in stelling kon brengen. De Oekrainer besloot echter in het zijnet.

Ondanks nogal technische slordiheden in de opbouw kende Racing Genk ook de nodige pech bij de afwerking. Dat was ondermeer het geval toen Jelle Vossen de bal spectaculair kon recupereren en Vanden Borre in extremis werd afgeblokt.

De competitieleider ging ook na rust fanatiek op zoek naar een openingstreffer. Marvin Ogunjimi, die nog niet veel potten gebroken had, kopte op de staak. Geen vier tellen later stond de Genkse spits opnieuw zonder succes aan het kanon. Voor Frank Vercauteren het sein om met Elyaniv Barda een bijkomende aanvaller in de loopgraven te droppen.

Vraag was hoe lang Westerlo de Genkse stormloop nog het hoofd zou kunnen bieden. Barda, Matoukou, Vossen, wie het ook probeerde, doelman Deelkens weigerde vooralsnog te kapituleren.

Heel af en toe dreigde Westerlo met een counter. Op een voorzet van Henrique kon Farssi doelman Courtois nog eens aan het werk zetten. Voor de rest was het al Genk dat de klok sloeg. Toch dompelde Paulo Henrique de Cristal Arena nog in een diepe rouw. Bij een afvallende bal ging Paul Henrique plots zijn kans. de toegesnelde Danoem Pudil kon niet anders dan de bal over de fatale lijn te trappen...

In de slotseconden ging Genk nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een schot van Ogunjimi kwam de thuisploeg niet meer. Integendeel Farssi deed het licht helemaal uit. (EDG)

RACING GENK: Courtois, Anele, Matoukou, Joneleit, Pudil, Vanden Borre (83’ Kennedy), Tozser, De Bruyne (56’ Barda), Buffel (80’ Dugary) Vossen, Ogunjimi.
WESTERLO: Deeltjens, Cools, Corstjens, Mravic, Delen (46’ Cabeke), Iakovenko, Ngolok, De Petter, Bruls (40’ Farssi), Henrique, Dekelver (87’ Annab)
Doelpunt: 81’ Pudil (owngoal) 0-1, 87’ Farssi 0-2
Gele kaarten: Henrique (handspel), Mravic (fout), Cools (fout)
Scheidsrechter: Christophe Delacour
Toeschouwers: 22.135

MEER VOETBALNIEUWS