Ricco stopt ermee: "Verdien liever 1.000 euro als barman"

Ricco stopt ermee: Verdien liever 1.000 euro als barman

Ricco stopt ermee: "Verdien liever 1.000 euro als barman"

Print
Riccardo Ricco zal nooit nog terugkeren in het peloton. De 27-jarige Italiaan zegt misselijk te worden van de wielerwereld.

Begin februari belandde de Cobra in het ziekenhuis. Hij had gedopeerd bloed ingespoten, dat 25 dagen in de koelkast had gelegen. Ricco ontsnapte aan de dood. Zijn werkgever Vacansoleil zette hem op straat.

De Italiaan ontkent nu plots dat hij heeft toegegeven dat hij doping had gebruikt. "Ik ben niet positief bevonden, maar word wel veroordeeld. Dat verhaal over dat bloed is verzonnen. Ze zeggen nu wel dat ik gepraat heb, maar daar herinner ik me alvast niets van", klinkt het in een Italiaanse sportkrant.

Ricco is het wielrennen beu. Hij zal weldra zijn brood gaan verdienen als barman. "Ik word liever arbeider die 1000 euro per maand verdient, dat geeft minder zorgen."

Gerust geweten

De Italiaan zegt zich nu weken na zijn nierblokkage weer gezond te voelen. "Ik ben zelfs weer aan het fietsen. Maar koersen zal ik nooit meer doen, voor geen geld ter wereld."

De Cobra riskeert een levenslange schorsing als sportman en een gevangenisstraf van drie maanden tot drie jaar, maar hij is niet bang. "Ik heb een gerust geweten. Ik heb ritten in de Tour en Giro gewonnen en voor mezelf heb ik die ook echt gewonnen."

Beeld: PhotoNews

MEEST RECENT