Budget sociale leningen na al één dag op

Budget sociale leningen na al één dag op

Budget sociale leningen na al één dag op

Print
De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen heeft het budget in Oost-Vlaanderen op enkele uren uitgegeven. Verschillende huizenkopers werden wekenlang aan het lijntje gehouden.

Het Vlaamse Woningfonds zit in zware financiële problemen. De voorbije weken lekte uit dat de maatschappij 50 miljoen euro kwijt is door een belegging in een IJslandse bank. Ook de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), die sociale leningen verstrekt, blijkt in geldnood te zitten.

Kandidaat-leners kregen wekenlang te horen dat er geen budgetten waren voor 2011. Vrijdag bleek er dan toch geld te zijn, maar in Oost-Vlaanderen was het budget na enkele uren al verdeeld door de lange wachtlijst. Verschillende mensen vielen dus uit de boot en voelen zich aan het lijntje gehouden.

Gorik Van Holen, woordvoerder van minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a), geeft in een krant van Corelio toe dat de toestanden schrijnend zijn. "Precies om daar een einde aan te maken, hebben we beslist om die twee maatschappijen van sociale leningen samen te voegen. Nu heeft de ene op het eind van het jaar geld over, terwijl bij de andere het geld altijd in een mum van tijd op is. We willen daar meer lijn in brengen om dit soort zaken te vermijden", klinkt het.

.

Nu in het nieuws