Ook protest van spelers tegen behoud play-offs

Ook protest van spelers tegen behoud play-offs

Ook protest van spelers tegen behoud play-offs

Print
Niet alleen de supporters protesteren tegen de play-offs, ook spelers van Standard, Charleroi, KV Mechelen, Germinal Beerschot, Lierse en STVV zullen hun ongenoegen uiten. Zij dragen zaterdagavond een T-shirt met de tekst 'anti-play-offs'.

Het initiatief komt onder meer van KV Mechelen-doelman Olivier Renard. Staken was geen optie, dus kozen de spelers voor een ludieke actie met T-shirts. "Wij willen tonen dat het ons niet om het financiële gaat. Met meer matchen kunnen we meer premies winnen, maar onze supporters betalen zich blauw en onze vakantie wordt zwaar ingekort", klinkt het in een krant van De Persgroep.

Volgens hem draait voetbal niet langer om het sportieve en vullen de groten hun zakken met play-offs. Renard beweert ook dat bijna 90 procent van de spelers in eerste klasse de play-offs niet zien zitten. "Maar de meesten stuitten op een veto van hun club. Ik heb de clubleiders gebeld om te vragen of hun spelers groen licht kregen, maar bij de meesten stuitte ik op een 'njet'", besluit de doelman.

Beeld: Photonews

MEER VOETBALNIEUWS