"Naar de Champions League met Genk"

Naar de Champions League met Genk

"Naar de Champions League met Genk"

Print
Nadson (26), de ambitieuze opvolger van Joao Carlos, wil eerst kampioen worden met KRC Genk en daarna een tweejarig contract afdwingen, om tenslotte de stap naar de Champions League te zetten. "Ik was er met Sheriff Tiraspol al dichtbij en Genk is duidelijk nog van een ander niveau."

Je speelt voor en nieuw contract, je wordt gehuurd tot aan het eind van dit seizoen.

"Genk krijgt na dit seizoen de kans om de optie in mijn contract te lichten. Zo kunnen ze me twee jaar vastleggen. Natuurlijk is dat mijn doel, ik ben hier heel gelukkig."

Het contrast zal groot zijn met Sheriff Tiraspol.

"Ik wil niks slechts zeggen over mijn ex-club. Dankzij Sheriff heb ik vier jaar geleden de kans gekregen om mijn carrière verder te zetten in Europa. Daar ben ik de club heel dankbaar voor."

Kan je het niveau vergelijken met Genk?

"Het grote verschil is dat Sheriff er met hoofd en schouders bovenuit steekt in Moldavië. We hebben seizoenen gespeeld zonder één match te verliezen. Dat is natuurlijk nefast voor het niveau. Hier moet je elke week knokken voor de zege en zo word je ook een betere voetballer. Puur fysiek is het verschil niet zo groot. Er wordt verschrikkelijk hard getraind bij Sheriff, in de voorbereiding tot vier keer per dag. Dat betekent héél vroeg opstaan. Het behoort er tot de voetbalcultuur, voor elke match gaan ze er ook twee dagen op afzondering."

Droom je nog van de nationale ploeg? Het WK 2014 wordt in Brazilië gespeeld, een van de stadions is in Bahia (Salvador) gevestigd.

"Dromen mag altijd. Maar ik besef dat de kans heel klein is, in Brazilië wordt elke dag een nieuwe ster geboren."

Jullie strandden op één ronde van de Champions League, nadat Dinamo Zagreb uitgeschakeld werd. En vorig jaar wonnen jullie in de poules van de Europa League nog tegen Twente.

"Er loopt echt wel talent rond bij de buitenlanders van Sheriff. Toch had ik vanaf de eerste training door dat het verschil met Genk heel groot is. Spelers als Barda en De Bruyne maakten indruk, ik voelde meteen dat ik een flinke stap vooruit had gezet. Daarom moet Genk ook ambitie hebben. We hebben tegen Anderlecht getoond dat we hen aankunnen. Ik wil kampioen worden en daarna op de Champions League mikken. We waren er met Sheriff al dichtbij, waarom zou het dan met Genk niet kunnen lukken."

Je speelt ook de voorronde van de Champions League als je tweede eindigt.

"Is dat zo? Dat is leuk. Maar je moet op de titel mikken. De tweede plaats kan toch geen doel op zich zijn?"

Marnik Geukens

Beeld: Photonews

Meer voetbalnieuws