Verkeerssituatie in Kanunnik Davidlaan aangepast

Print
Lier - In de Kanunnik Davidlaan en de Begijnhofstraat geldt sinds vrijdag eenrichtingsverkeer. De maatregel is een gevolg van het nieuwe verkeersplan.
Het eenrichtingsverkeer geldt in de Kanunnik Davidlaan en in de Begijnhofstraat, tussen Kapucijnenvest en Kanunnik Davidlaan. Verkeer in de Kanunnik Davidlaan is voortaan alleen nog mogelijk richting Mechelsestraat.
Verkeer in de Begijnhofstraat, tussen Kapucijnenvest en Kan. Davidlaan, moet richting Kanunnik Davidlaan rijden.

"Door het tweerichtingsverkeer in de Kanunnik Davidlaan en Begijnhofstraat te behouden, kon het verkeer naar het Zimmerplein blijven rijden. Deze beslissing is dus een logisch gevolg van de invoering van de voetgangerszone op het Zimmerplein", zegt waarnemend burgemeester Els Van Weert (Lier Leeft). Vreemd dat het tot donderdagnamiddag duurde vooraleer zo'n logische beslissing werd genomen.

Een evaluatie van het verkeersplan is er vrijdag niet geweest. Nochtans kondigde burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) die evaluatie maandag nog aan. "Indien nodig zorgen we vrijdag of volgende maandag voor aanpassingen", zei Vanderpoorten in onze dinsdagkrant. Wellicht had ze toen even uit het oog verloren dat ze op vrijdag met vakantie in het buitenland zou zijn.
Eventuele ingrijpende maatregelen zullen daarom pas dinsdag genomen worden, wanneer zowel de burgemeester als de schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko) terug uit vakantie zijn.

"We hebben alles gedaan wat we momenteel konden doen", reageert Els Van Weert. "Verder hopen we dat het Vlaams Gewest uiterlijk maandag de lichtenregeling op het kruispunt Ring (R16) met de Mechelsesteenweg aanpast.
Dan kunnen er bij groen licht telkens een paar auto's meer de Ring op."

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio