Veel bewoners ongelukkig met zone 30 in centrum Muizen

Print
Mechelen - Het stadsbestuur heeft de straten in en rond Muizen-Dorp omgevormd tot een zone 30. De meeste bewoners vinden die maatregel veel te streng.

“Straks worden we ingehaald door fietsers.” Sinds vorige week mogen chauffeurs in het centrum van Muizen slechts dertig in plaats van vijftig kilometer per uur rijden. “In juli 2008 keurde het schepencollege het zogenaamde snelheidsindicatieplan goed. De gefaseerde invoering van zones 30 is daar een onderdeel van. We hebben het hele plan destijds grondig voorgesteld aan de dorpsraden”, zegt schepen van Mobiliteit Karel Geys (SP.A).

Maar veel bewoners vinden dat de borden het leven van de bewoners juist moeilijker maken. “Sommige mensen rijden inderdaad te snel. Laatst vertelde iemand mij met fierheid dat hij in één jaar tijd vijfenveertig snelheidsboetes had gekregen. Maar wie in het centrum van Muizen vijftig kilometer per uur rijdt, is geen gevaar op de baan. Als ik slechts dertig mag rijden, moet ik vooral goed oppassen dat fietsers me niet voorbijsteken”, zegt Ronny Kemps uit Muizen-Dorp (64).

CWIL

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio