Jong Groen! dropt kernafval voor deur van Jong CD&V

Jong Groen! dropt kernafval voor deur van Jong CD&V

Jong Groen! dropt kernafval voor deur van Jong CD&V

Print
Jong Groen! heeft vrijdag symbolisch enkele vaten kernafval gedropt voor de deur van Jong CD&V. Aanleiding was het pleidooi van Jong CD&V-voorzitter Pieter Marechal om een nieuwe kerncentrale te bouwen. "Een absurd voorstel", meent Jong Groen!.

Volgens Jong CD&V-voorzitter Pieter Marechal heeft ons land absoluut kernenergie nodig en is er zelfs een nieuwe kerncentrale nodig. Volgens de jonge christendemocraten heeft zo'n nieuwe centrale een positieve impact op de energiezekerheid, de hoge energieprijzen, de CO2-uitstoot en de economie in het algemeen.

Absurd

Bij Jong Groen! ziet men het pleidooi van Marechal helemaal niet zitten. De jonge groenen trokken daarom vrijdagmiddag met enkele vaten kernafval naar het kantoor van Jong CD&V in de Wetstraat. "Met onze actie willen we Marechal duidelijk maken hoe hij met zijn absurd voorstel de toekomst van onze en volgende generaties hypothekeert", aldus Loes Van Cleemput, ondervoorzitster van Jong Groen!. "Nieuwe kerncentrales zijn geen duurzame oplossing, noch om het klimaatprobleem op te lossen, noch op economisch vlak", aldus Van Cleemput.

Nu in het nieuws