Lichtekooien trekken dossier stadsprostitutie op gang

De kooplustigen in de Stadsfeestzaal aan de Meir keken gisteren raar op toen ze plots een manshoge kooi zagen staan met daarin twee bevallige, schaars geklede dames.

jrosquin

Gelukkig brachten de al even bevallige hostessen, die wél iets meer om het lijf hadden, foldergewijs meteen klaarheid. De lichtekooien (u hebt ’em!) zijn een promotiestunt van Gazet van Antwerpen, als aankondiging van ons prostitutiedossier.

Vanaf morgen brengen we de hoerenloperij in Antwerpen in kaart. Tien jaar geleden werd het Schipperskwartier teruggebracht van zeventien naar drie straten, en werden de tippelaarsters in de Atheneumbuurt verdreven.

Wat daar de goede én de kwalijke gevolgen van zijn, leest u in een beklijvende reeks van zeven afleveringen. Over minderjarigen, moslima’s achter vitrines, heroïnehoeren, homoprostitutie, de Roemeense invasie en het internet, de grootste pooier van allemaal.

Voor wie toch in de buurt moet zijn: vandaag vindt u onze kooi van 15 tot 18u in het Centraal Station. En zondag van 10 tot 13u op, hoe kan het ook anders, de Vogelmarkt.

MEER OVER Prostitutie