1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Sun Wah gaat weer open"

De befaamde Chinese supermarkt Sun Wah in de Antwerpse Van Wesenbekestraat gaat vermoedelijk weldra weer open. Of de vestigingen in Borsbeek en Gent weer zullen open gaan, blijft een grote vraag.

jrosquin

Consternatie alom een tiental dagen geleden toen bij de grote Chinese supermarkt Sun Wah in de Antwerpse Chinatown de rolluiken naar beneden bleven. Het pand werd zopas overgedragen door Robby Chan aan zijn broer Tony Chan. Die verzekert dat de zaak weldra weer zal open gaan.

De Sun Wah (letterlijk vertaald: voorspoed China) was in 1976 de eerste grote Aziatische supermarkt in Antwerpen. In de Van Arteveldestraat was daarvoor al een Aziatisch zaakje. De Sun Wah vestigde zich in de Van Wesenbekestraat en verhuisde na een aantal jaar naar een groter pand aan de overkant van de straat.

Jarenlang kon je - net zoals op deze foto uit 1992 - van op het Koning Astridplein de grote reclamepanelen al zien.

De Aziatische supermarkt was een echt familiebedrijf. Vader John Chan richtte de zaak op en ook een aantal van zijn kinderen - hij had er in totaal zeven - werkte in de zaak. Behalve in Antwerpen opende de familie ook een Sun Wah in Brussel, die in 2002 werd verkocht en toen van naam veranderde.

"Zaak blijft open"

Sinds 2003 werd de Sun Wah gerund door Robby Chan, een van de zoons van de oprichter, die in 2007 is overleden.

Robby Chan heeft het pand nu verkocht aan zijn broer Tony Chan, die tussen 1982 en 2003 al in de Sun Wah werkte. “Ik weet nog niet of ik de zaak zelf zal runnen of dat ik het overlaat aan een Nederlandse investeerder, maar de Sun Wah zal zeker opnieuw opengaan. Ik verwacht over een maand of twee.”

Maaike Floor

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio