E313 naar Hasselt gaat dit weekend dicht

Naast de lopende herstellingen op de E313 in Grobbendonk en Herentals plaatst een aannemer in Geel dit weekend ook een nieuw brugdeel over de snelweg. Daarvoor gaat hij richting Limburg vanaf vanavond voor twee dagen helemaal dicht.

jrosquin

De broodnodige herstellingen aan het verkommerde wegdek van de E313 hebben de twee voorbije weken al flink wat verkeershinder veroorzaakt.

Ook dit weekend wordt het moeilijk, want tussen Herentals-Industrie en Herentals-West (Grobbendonk) moet al het verkeer richting Antwerpen over één versmalde rijstrook. Omdat dit net een weekend is waarin veel mensen van sneeuwvakantie terugkeren, kan dit voor enorme files zorgen.

Het verkeer richting naar Limburg beschikt in de genoemde werfzone over twee versmalde rijstroken. Maar enkele kilometers wacht nog een groter obstakel.

Nieuwe brug

Een aannemer brengt in Geel de liggers aan voor een nieuwe brug (foto) over de snelweg, waarvoor de rijrichting naar Limburg een heel weekend wordt afgesloten. Kapotte Dat betekent dat alle voertuigen vanaf vanavond om 21u de E313 in Geel-West moeten verlaten.

“Van daar volgen ze de geeloranje borden van de calamiteitenroute met de letter F”, zegt Pieterjan Rynwalt van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Die letter leidt hen via de industrieweg naast de E313 rechtstreeks naar de volgende oprit Geel-Oost.”

25.000 auto's

Dat is een heel eenvoudig traject, maar het grote nadeel is dat al het snelwegverkeer daarbij een van de drukste verkeersknooppunten van de Kempen moet kruisen. Op de N19 (Snelwegstraat) op de grens van Geel en Oevel (Westerlo) is het zo al continu aanschuiven geblazen.

Tel daarbij de meer dan 25.000 voertuigen die op een gemiddelde weekenddag over de E313 in Geel passeren –en nu daar allemaal de snelweg moeten verlatenen je hebt het perfecte recept voor een gigantische verkeerschaos.

“De politiezones Geel-Laakdal-Meerhout en Zuiderkempen proberen het verkeer in goede banen te leiden”, zegt commissaris Jef Van verlatenen Lommelen. “We zetten extra ploegen in om het verkeer op de knelpunten zo vlot mogelijk te laten verlopen. We raden aan om niet alleen de E313 in deze buurt, maar ook de omgeving van deze open afrit te mijden. Je kan indien mogelijk best voor alternatieve routes kiezen.”

De snelweg gaat ten laatste maandagochtend 14 maart om 5u weer open voor het verkeer.

Hans Otten

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio