Camera's moeten vooral noordkant bespioneren

De camerabewaking op de Grote Markt zal vooral de kerktuin en de omgeving van de cafés in de gaten houden. Net als het verkeer dat niet langs de noordkant mag wegrijden.

De stad voorziet vier camera’s op de Grote Markt, al zullen die niet allemaal tegelijk geplaatst worden. ”We voorzien er in eerste instantie een om de kerktuin in de gaten te houden, want ook de kerkfabriek was vragende partij”, aldus burgervader Sis Stijnen (CD&V). “Daarnaast is ook de omgeving van de cafés belangrijk.

Er komt er dus ook eentje in de omgeving van de Baron Du Fourstraat om- 0 dat we zo het verkeer kunnen controleren aan de noordkant. Daar mag immers niet meer iedereen langs. En als de paaltjes na de heraanleg verdwijnen, bestaat het risico dat heel wat automobilisten dat toch weer gaan proberen.”

Heel wat horecabazen vragen of er ook in de zijstraten rond de Grote Markt - of aan de Vinciparking - camera’s kunnen komen. “Dat is nog niet aan de orde. Laten we eerst met de Grote Markt starten en daarna evalueren. Eén camera kost ook al snel 20.000 euro. Bovendien hebben we de indruk dat meer en meer cafés eveneens willen investeren in camera’s. We hebben tot slot nog altijd verplaatsbare camera’s die we kunnen inzetten als er ergens een probleem opduikt.”

VTT

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio