Vlaanderen Muziekland komt naar Boortmeerbeek

Print
Boortmeerbeek - Deze zomer staan er zeven nieuwe concerten gepland van Vlaanderen Muziekland. Een vindt plaats in Boortmeerbeek op 10 Juli en wordt uitgezonden op 29 juli.

De helft van de shows gaat live, de andere worden eerder ingeblikt omdat er in de desbetreffende stad al andere activiteiten stonden gepland op de uitzenddatum. De hitkaravaan met Geena Lisa komt op 2 juli ook naar Heist-op-den-Berg.

“Over de locatie in Boortmeerbeek bestaat er nog geen uitsluitsel”, zegt schepen van feestelijkheden Jo Buelens (Open VLD). “Wij zien twee mogelijkheden; ofwel op het kerkplein van Boortmeerbeek ofwel aan het oude rusthuis De Ravestein in Hever. Het is de VRT die naar die locaties komt kijken en een keuze maakt. De achtergrond speelt natuurlijk mee. Bij een keuze voor Boortmeerbeek zou dat het oud gemeentehuis (nu politiekantoor) worden. Kiest de VRT voor Hever dan wordt het de voorgevel en omgeving van het kasteel De Ravestein.” Buelens heeft zelf een voorkeur voor De Ravestein: “Omdat niet alles moet gecentraliseerd worden in Boortmeerbeek en wij de deelgemeenten ook iets gunnen. Aan De Ravestein is er veel ruimte en het parkeerprobleem is op te lossen op nabijgelegen weiland. Daarover moeten we dan eens praten met de organisatoren van De Weifuif”, zegt Buelens.

‘Vlaanderen muziekland’ wordt georganiseerd door Vlaanderen Feest! en De TV-Makers. Vorig jaar werd de concerttournee gelanceerd naar aanleiding van het Europese voorzitterschap van België. In elke aflevering stond toen de muziek uit een Europees land centraal. Of er ook dit jaar een thema is, is nog niet bekend.

JD

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio