Hele wereld te gast op Zythos Bierfestival

De laatste editie van het Zythos Bierfestival in de Stadszalen zorgde voor een ware overrompeling. Het was al vanaf zaterdagnamiddag aanschuiven om binnen te raken. Over twee weken beslissen de organisatoren of het evenement in Sint-Niklaas kan blijven.

hdelsaerdt

Volgeboekte hotels, geen plaatsje meer vrij op de parkings, een lange rij wachtenden aan de ingang van de Stadszalen: dan weten de Sint- Niklazenaren dat het Zythos Bierfestival weer van de partij is. Voor het laatste in de Stadszalen want die worden afgebroken. Nog één keer kwamen bierliefhebbers uit de hele wereld proeven van zo’n tweehonderd bieren.

Nieuwe locatie

“Het succes is overweldigend. De vorige jaren moest er aangeschoven worden op zondag, nu is dat ook al op zaterdag het geval. De Stadszalen lijken al te klein voor ons festival”, glundert secretaris Casimir Elsen van het organiserende Zythos. Daar wringt meteen het schoentje voor volgend jaar: de Stadszalen gaan tegen de vlakte, dus er moet uitgeweken worden naar een andere locatie. “Eigenlijk hebben we een grotere locatie nodig maar iets als de Heizel is voor ons onbetaalbaar.”

De organisatoren willen best in Sint-Niklaas blijven maar daar is geen grote locatie beschikbaar wanneer de Stadszalen weg zijn.

De cultuurtempel Bau-huis, aan de andere kant van het station, is eigenlijk te klein voor Zythos: “Enige mogelijkheid is dat we er een grote tent tegenaan zouden zetten. Maar dat is niet praktisch. Wie mag er in het Bau-huis staan en wie moet er met zijn stand naar de tent? Niet gemakkelijk.

Binnen twee weken komen we bij elkaar en beslissen we wat we gaan doen”, geeft Casimir Elsen toe.

GUY VAN VLIET

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Sint-Niklaas