Toon Otten (CD&V) excuseert zich voor uitlatingen

CD&V-raadslid Toon Otten heeft in een 'open e-mail' naar al zijn partijgenoten zich verontschuldigd voor zijn uitlatingen vlak na de tumultueuze gemeenteraad van 28 februari.

Toon Verheijen

Toon Otten had na die gemeenteraad de woorden restafval in de mond genomen om zijn partijgenoten te beschrijven. Nu wil hij die woorden enigszins nuanceren.

"De context waarin ik de term "restafval" gebruik is de volgende: Ik vind dat de partij CD&V moet nadenken over zijn fundamenten. Wat is de grond van ons project, wat is ons uitgangspunt en wat zijn onze principes. Volgen we die principes nog en volgen we ons programma nog waarin deze principes vervat zitten. Dat is een fundamentele discussie en de rest is "restafval".

Ik noem mijzelf dus niet "de enige cd&v'er", en ik noem mijn partijgenoten dan ook geen "restafval". Dat is een term die ik nooit zou gebruiken om mensen te bestempelen, laat staan partijgenoten. Ik ben misschien te onvoorzichtig, te snel en te hard geweest in mijn uitlatingen. Ik heb misschien teveel vanuit het hart gesproken en ik begrijp dan ook de emoties die dit bij sommigen heeft naar boven gebracht.

Toch blijf ik resoluut bij de essentie van mijn boodschap. Wij moeten niet alleen nadenken over het bijsturen van lopende dossiers maar ook over het feit of we nog realiseren waarvoor de kiezer ons de opdracht heeft gegeven. Denken we nog genoeg aan en luisteren we nog genoeg naar de Turnhoutenaar?

Toon Otten werd enkele dagen na de gemeenteraad en net door zijn uitlatingen wel uit het ACW gezet in 'onderlinge overeenstemming'.

Toon Verheijen

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio