Schouppe op de vingers getikt na lekken schriftelijke vragen

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) is op de vingers getikt door Senaatsvoorzitter Danny Pieters (N-VA). Schouppe stapte de voorbije weken meermaals naar de pers met zijn antwoord op schriftelijke vragen, nog voor de vragende partij zelf het antwoord kreeg.

ikerremans

De voorzitter stuurde Schouppe een brief waarin hij "formeel bezwaar aantekent". Pieters onderstreept ook nog eens de formele regels en spreekt zelfs van een inbreuk.

Aanleiding van het schrijven is een schriftelijke vraag van Open Vld-senator Bart Tommelein over het hinderen van piloten met een laserstraal. Het antwoord op zijn vraag raakte bekend in de krant. Toen bleek dat ook Louis Ide (N-VA) het antwoord op een schriftelijke vraag aan Schouppe al op voorhand in de krant had kunnen lezen.

Bovendien heeft Tommelein zijn antwoord intussen nog steeds niet ontvangen, terwijl bepaalde passages van zijn vraag "bijna letterlijk" in het bewuste krantenartikel van 25 februari overgenomen werden. Tommelein toonde zich destijds al "bijzonder gekwetst door de zeer verregaande vorm van intellectuele oneerlijkheid".

Foto: Photonews

MEER OVER Danny Pieters