Schepencollege geeft vergunning voor bouw van fitnesscenter

Print
Berlaar - Het schepencollege van Berlaar heeft een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de bouw van een fitnesscenter in de Meistraat.
Bouwheer van dienst is Robert Bruyninx, zaakvoerder van Robbygym. Hij wil op het voetbalterrein van VK De Keyzer een fitnesscentrum optrekken. De bebouwing wordt geconcentreerd in het midden van het terrein en omgeven door een groene buitenruimte met grasperken en groenaanplantingen. De totale bebouwde oppervlakte bedraagt 697 vierkante meter. Aan de perceelsranden wordt een 1,90 meter hoge haagaanplanting voorzien. Vooraan op het terrein komen 32 parkeerplaatsen.

Het nieuwe gebouw bestaat uit een hoger centraal volume en twee lagere zijdelingse volumes. Het midden gedeelte is 6,40 meter breed en 28,50 meter diep en omvat twee bouwlagen met een totale hoogte van 7,55 meter. Dit volume herbergt op de benedenverdieping de inkom, cafetaria, berging en sanitaire ruimtes en op de verdieping een danszaal. In de lagere volumes aan beide zijden worden een danszaal, fitnessruimte en kleedkamers ondergebracht.

Thuisbasis

Tegen de bouwplannen kwam er behoorlijk wat tegenwind, omdat verscheidene sportclubs hun thuisbasis. Tijdens het openbaar onderzoek registreerde de gemeente 25 bezwaarschriften, waarvan één met petitielijst met 182 handtekeningen. De bezwaren handelden onder meer over de toenemende verkeersdrukte, de geschiktheid van de toegangsweg en de intenties van de bouwheer andere activiteiten in het gebouw onder te brengen zoals een woning en een handel in kunstvoorwerpen. Sommige bezwaren kaartten ook de onverenigbaarheid van de nieuwe commerciële activiteit met de bestemming zachte recreatie aan. Het schepencollege en de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar verwierpen alle bezwaren.

De clubs die van het terrein gebruikmaken, mogen er tot eind mei 2011 blijven.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio