Infoavond over busroutes komt te laat voor buurt

De bewonersvergadering over de nieuwe busroutes in de Lierse binnenstad werd door slechts tien mensen bijgewoond.

Van Rompaey Chris

Geen enkele lijnbus rijdt vanaf maandag 7 maart vanaf 11u nog over de Grote Markt. Door de heraanleg van die Grote Markt moeten alle bussen gedurende een jaar over het Zimmerplein en smalle woonstraten zoals de Begijnhofstraat, Kanunnik Davidlaan en Kapucijnenvest. Het gaat om zo'n vijfhonderd bussen per dag.

Tijdens een infoavond in het stadhuis wilde het stadsbestuur de bewoners persoonlijk over de ingrijpende maatregel informeren. Slechts tien bewoners daagden op. Een van de aanwezigen verwoordde de vermoedelijke reden: "Je had ons zes maanden geleden moeten uitnodigen en niet wanneer alles al beslist is."

Geen alternatieven

Volgens schepen van Mobiliteit Jan Hermans had zo'n eerdere vergadering niets uitgehaald, omdat er geen alternatieven zijn. Stefan Braeckmans van De Lijn trad hem daarin bij. "Tachtig procent van, onze reizigers moeten in het stadscentrum zijn, niet op de Ring (R16). Onze bussen via de Ring laten rijden, is dus geen optie. We zouden veel klanten verliezen", stelde Braeckmans.

Een van de aanwezige bewoners vroeg zich af waarom het aantal bussen in de binnenstad buiten de spitsuren niet zou kunnen verminderen. Schepen Hermans vond dat geenslecht idee en porde Stefan Braeckmans aan om dat alsnog te onderzoeken.

Chris VAN ROMPAEY


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio