Assisen Kitty: Cheikni biedt slachtoffer overval excuses aan

Assisen Kitty: Cheikni biedt slachtoffer overval excuses aan

Assisen Kitty: Cheikni biedt slachtoffer overval excuses aan

Print
Op het assisenproces rond de roofmoord op Kitty Van Nieuwenhuysen heeft beschuldigde Nourredine Cheikni woensdagnamiddag zijn verontschuldigingen aangeboden aan het slachtoffer van een andere overval.

Het gaat om een 59-jarige vrouw die samen met haar echtgenoot thuis in Roux werd overvallen, in de nacht van 7 op 8 november 2007. Cheikni bekende dinsdag dat hij die overval samen met drie andere kompanen pleegde, maar weigert hun namen te geven. Het zou in ieder geval niet gaan om zijn twee medebeschuldigden, Galip Kurum en Hassan Iasir.

"Ik besefte indertijd niet welk leed ik zou veroorzaken", zei de beschuldigde. "Ik wist wel dat de slachtoffers onder de indruk zouden zijn, maar dat het zulke diepe sporen zou nalaten, vermoedde ik niet. Ik kan het verleden niet uitwissen, ik bied mijn excuses aan."

Kanker

Het 59-jarige slachtoffer, dat drie maanden na de overval haar echtgenoot verloor aan kanker, was niet onder de indruk van die excuses. Volgens haar heeft de overval er zelfs voor gezorgd dat de gezondheidstoestand van haar echtgenoot er drastisch op achteruit ging en de man uiteindelijk overleed.

.

Nu in het nieuws