Luc Popelier nieuwe financieel directeur bij KBC

Luc Popelier nieuwe financieel directeur bij KBC

Luc Popelier nieuwe financieel directeur bij KBC

Print
Luc Popelier wordt de nieuwe financieel directeur van KBC. Hij vervangt Luc Philips, die na 40 jaar dienst bij de groep, met pensioen gaat.

Popelier (° 1964) is momenteel nog verantwoordelijk voor de bedrijfseenheid markactiviteiten. Op die post zal hij worden opgevolgd door Luc Gijssens, die van de afdeling bedrijfsbankieren komt.

Popelier studeerde af als licentiaat TEW aan de UFSIA in Antwerpen. Hij startte in 1988 zijn loopbaan bij KBC-voorloper Kredietbank en werkte een aantal jaren in het bedrijvensegment in België. Tussen 1995 en 1999 was hij aan de slag bij Warburg Dillon Read in Londen (nu UBS). Eind 1999 keerde hij terug naar KBC Securities om in 2002 tot directeur van de Stafdirectie Strategie en Expansie benoemd te worden. In 2008 werd hij benoemd tot directeur Trade Finance KBC Bank, alvorens hij op 1 maart 2009 toetrad tot het directiecomité van KBC Asset Management. Sinds 1 september 2009 is hij de eindverantwoordelijke voor de afdeling die actief is op de financiële markten.

Zijn opvolger Gijsens (1953) is licentiaat in de rechten. Hij trad in 1977 in dienst van Kredietbank, waar hij eerst dealer werd in de marktenzaal. Tussen 1981 en 1988 vervulde hij opdrachten in het buitenland (Hong Kong, Bahrain, New York). Na zijn terugkeer naar België in 1988 werd hij ingezet in het bedrijvensegment waar hij geleidelijk aan opklom in de hiërarchie tot hij in 1998 benoemd werd tot zeteldirecteur van de Bedrijvenzetel Antwerpen.

JVG

.

Nu in het nieuws