Contador: "Het ergste is voorbij"

Contador: Het ergste is voorbij

Contador: "Het ergste is voorbij"

Print
Wielrenner Alberto Contador denkt dat "het ergste voorbij is" en is naar eigen zeggen strijdbaarder dan ooit, nadat hij half februari door de Spaanse Wielerfederatie (RFEC) werd vrijgesproken van dopinggebruik.

"Het gaat goed. Ik concentreer me op mijn beroep, het wielrennen, op de kalender en mijn voorbereiding", zei de drievoudige Tourwinnaar (2007, 2009 en 2010) in een interview met de Spaanse krant ABC.

Stoppen

"Het ergste is voorbij, maar men heeft me veel pijn gedaan met leugens, laster en verzinsels", vervolgde de Spanjaard. Naar eigen zeggen heeft hij enkele maanden ernstig overwogen om te stoppen met wielrennen.

Als het Wereldantidopingagentschap WADA de beslissing van de Spaanse federatie zou aanvechten bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS), is hij klaar voor een juridische strijd. "Nu heb ik zin om te vechten, en omdat ik niet gestraft ben (door de RFEC) heb ik nog meer redenen om te vechten", aldus 'El Pistolero'.

Nieuwe norm

Contador doet in het interview ook nog een oproep om de dopingregels aan te passen. "Ik wil dat het WADA nadenkt over mijn zaak, deze bestudeert en in de toekomst een nieuwe norm kan vinden." De Spaanse Wielerfederatie had aanvankelijk een schorsing van één jaar voorgesteld voor Contador, maar volgde uiteindelijk toch zijn verdediging en sprak hem op 16 februari vrij.

Meer sportnieuws