De jaren stillekes in Campus Hof van Riemen

Print
Heist-op-den-Berg - Dat het er in de 'jaren stillekes' niet zo stil aan toe ging, konden de leerlingen van het tweede jaar letterlijk en figuurlijk aan 'den lijve' ondervinden. Woensdag moesten zij zich houden aan de strikte kledings-en - gedragsregels uit 'de tijd van toen' of een scheldtirrade en zware straffen werd hun deel.
Onder het alziend oog van directeur, moeder overste en leerkrachten moesten de meisjes breien en gedichtjes leren uit de oude doos, terwijl de jongens werden gedrild ter voorbereiding van hun legerdienst in het aardappelen schillen en knopen aannaaien.

In de les Aardrijkskunde kon de kolonie Belgisch Congo en het traditioneel strooien rokje niet ontbreken. Later volgde een afrondend gesprek bij een lekker stukje taart (gebakken door de leerlingen van 4KVV) met de grootouders, die in de voormiddag de hedendaagse les volgden bij de leerlingen van het eerste jaar.

Het werd voor iedereen een boeiend project van waarden en normen in heden en verleden, waarbij twee generaties een stukje dichter bij mekaar werden gebracht.

Pierre Anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio