Mode

Modeshow Dior gaat vrijdag door, Galliano biedt excuses aan

Print

Modeshow Dior gaat vrijdag door, Galliano biedt excuses aan

Ondanks het ontslag van mode-ontwerper John Galliano gaat de presentatie van de herfst-wintercollectie van Dior vrijdag in Parijs gewoon door. Het modehuis maakte woensdag bekend dat het zich volledig wil richten op de presentatie. De directie wilde nog geen reactie geven op de vraag wie de sterontwerper, die ontslagen werd na verschillende antisemitistische uitspraken, gaat vervangen.

Excuses

De modeontwerper heeft vandaag echter wel publiekelijk zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraken. "Antisemitisme en racisme mogen geen plaats hebben in onze samenleving", zegt Galliano. "Ik bied zonder voorbehoud mijn excuses aan voor mijn gedrag. Ik werd onderworpen aan verbale intimidatie en geweld toen iemand mij probeerde te slaan met een stoel. De persoon in kwestie nam aanstoot aan mijn uiterlijk en kleren. Daarom begon ik mij verbaal te verdedigen.”

Steun

Terwijl de hele modewereld Galliano de grond in lijkt te boren komt er toch uit onverwachte hoek steun voor de verguisde ontwerper. Patricia Field, de vrouw die de creaties in de tv-serie Sex and the City verzorgde, zegt in een interview met de modekrant Women's Wear Daily dat het gedrag van Galliano "slechts theater en een klucht" is geweest. "Maar in de modewereld herkennen ze dat er niet in. Opeens kennen ze hem niet meer."

De vijftigjarige excentrieke Brit heeft veertien jaar voor het modehuis gewerkt. Hij was de belangrijkste ontwerper van Dior.

Foto: Dior-baas Sydney Toledano met model Kate Moss

NIET TE MISSEN