Muyters: "N-VA zal constructief met Beke meewerken"

Muyters: N-VA zal constructief met Beke meewerken

Muyters: "N-VA zal constructief met Beke meewerken"

Print
Vlaams N-VA-minister Philippe Muyters zegt dat N-VA "constructief" zal meewerken aan de opdracht die CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft gekregen. Muyters geeft toe dat N-VA bereid was om zelf een opdracht te aanvaarden, maar de Vlaams-nationalisten schikken zich naar de beslissing van de koning.

"Wij hebben ons sinds de verkiezingen steeds constructief opgesteld en we zullen dat ook bij deze stap blijven doen", zei Muyters woensdag in de wandelgangen van het Vlaams Parlement. "Het belangrijkste is dat de staatshervorming, die fundamentele verandering die we beloofd hebben, er komt".

Verantwoordelijkheid

De aanstelling van Beke liet op zich wachten. Naar verluidt lag de N-VA een tijdlang dwars. De partij van Bart De Wever wou zelf terug de piste in, maar de PS zou zich daartegen verzet hebben. Muyters bevestigt alvast dat de N-VA "bereid was" verantwoordelijkheid te nemen.

Tripartite

De N-VA-minister zei te hopen dat andere partijen niet aansturen op een tripartite zonder N-VA. "De bevolking verwacht een systemische verandering en dat de N-VA daarbij in Vlaanderen op de stoel zit", zei hij.

Bekijk ook deze vtm-video:

.

Nu in het nieuws