Sint-Lutgardis hoopt op vijf sterren voor gezondheidsbeleid

De leerlingen van Sint-Lutgardis hebben de voorbije twee maanden hun beste beentje voorgezet om sport en gezondheid onder de aandacht te brengen. Daarom krijgen ze morgen hoog bezoek over de vloer. Onder meer Axl Peleman en Ilse Heylen komen sterren uitreiken om de inzet van de school te bekronen.

LOGO (lokaal gezondheidsoverleg) Antwerpen en vzw Antwerpen Sportstad organiseerden in vier Antwerpse secundaire scholen een heuse ‘Sterrenjacht’ om sport en gezondheid bij jongeren te promoten. Daarbij kregen ze vijf opdrachten voorgeschoteld, waaronder het creëren van een sportieve speelplaats en het bedenken van manieren om de buitenluchtkwaliteit te verbeteren.

Axl Peleman, Ilse Heylen, Vinni Arrendell en Karim Bachar zullen morgen, als afsluiter van de Sterrenjacht, een ster uitreiken voor elke opdracht die tot een goed einde werd gebracht. Ook in het Mytylinstituut in Brasschaat komen donderdag de leerlingen te weten of ze enkele sterren hebben verdiend.

De Antwerpse scholen Leonardo Lyceum CDO (Hoboken) en Middenschool De Beeldekens (Antwerpen) wisten dinsdag al met veel overtuiging de vijf sterren binnen te halen.

Archiefbeeld Axl Peleman

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio