Isvag-oven hoort bij de properste van Europa

Isvag-oven hoort bij de properste van Europa

Isvag-oven hoort bij de properste van Europa

Print
Aartselaar - Opvallend veel volk maandagavond op de gemeenteraad. Voor het eerste agendapunt was Isvag-voorzitter Philip Heylen aanwezig.

Meer dan honderd omwonenden van de Isvag-oven aan de A12 in Wilrijk waren maandagavond afgezakt naar de (te) kleine raadzaal. Naast inwoners van Aartselaar staken ook opvallend veel inwoners van de Wilrijkse Neerlandwijk gele affiches omhoog als stil protest.

Verlenging

Philip Heylen, voorzitter van de raad van bestuur, hield een pleidooi voor het openhouden van de oven. De toestemming loopt eind oktober af. Omdat volgens Heylen vooralsnog geen beter alternatief bestaat om restafval te laten verdwijnen, opteren hij en zijn bestuur voor een verlenging van het contract.

Mogelijke alternatieven

“Onze emissienormen behoren bij de beste vijf van Europa. Beter doen, kan haast niet of het zou enorm veel energie vragen. Momenteel slagen we er in om door het verbranden van de restafval energie op te wekken voor twintigduizend gezinnen wat een equivalent is van 59 windmolens. Toch willen we geen twintig bijkomende jaren vragen. We denken dat in de toekomst mogelijk alternatieve oplossingen zouden kunnen opduiken. Daarom vragen we twee jaar.”

Op een vraag van René Lauwers (sp.a-Groen!) gaf Heylen toe dat de oven niet op de juiste plaats staat.“Maar ik kan een dergelijk bedrijf niet onder de arm nemen om het elders neer te poten.”

JEF WIJCKMANS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio