Onthaalmoeder gaat vrijuit voor mishandeling

Print
Zemst - De correctionele rechtbank van Brussel heeft Jessica L., een 33-jarige onthaalmoeder uit Zemst, vrijgesproken voor de mishandeling van twee kindjes.

De feiten dateren van 2007 toen de 8 maanden oude Robbe Aelst in het kinderdagverblijf van Jessica L. een armbreuk opliep en naar het ziekenhuis gebracht werd. Volgens de onthaalmoeder ging het om een spijtig ongeluk waaraan zij niets kon doen. Haar eigen dochtertje viel met een speelgoedbuggy op het kindje en veroorzaakte de armbreuk.

De ouders van Robbe Aelst hechtte weinig geloof aan dat verhaal en zagen de armbreuk eerder als gevolg van een te ruwe behandeling door de onthaalmoeder. De medische expert stelde in een eerste rapport ook dat de breuk moeilijk het gevolg van een val kon zijn. Later stuurde hij die stelling bij en liet hij weten dat de breuk wel door de buggy veroorzaakt kon zijn.

Tweede klacht

De onthaalmoeder stond ook terecht voor een tweede klacht in dezelfde periode. De ouders van een ander kindje stelden een blauwe plek vast bij hun peuter en ook zij wezen de onthaalmoeder als de oorzaak aan.

In beide zaken oordeelde de rechtbank dat er twijfel is over de schuld van de onthaalmoeder. Ze werd daarom vrijgesproken. De twee kindjes houden er ook niets aan over. Jessica L. is inmiddels gestopt als onthaalmoeder.

JD

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio