Wurgmoord Willebroek komt voor hof van assisen

Wurgmoord Willebroek komt voor hof van assisen

Wurgmoord Willebroek komt voor hof van assisen

Print
Willebroek - De raadkamer in Mechelen heeft het moorddossier van Thierry Hermans (36) doorverwezen naar de procureur-generaal. Dat betekent dat de Willebroekenaar wellicht einde dit jaar, begin volgend jaar voor het hof van assisen moet verschijnen voor moord op zijn twee jaar oudere vriendin Sylvie Chastel.

“Mijn cliënt is voor de laatste keer voor de raadkamer verschenen”, zegt meester Frédéric Thiebaut, verdediger van dader Thierry Hermans. “Vanaf nu blijft hij in de gevangenis zitten tot de dag van zijn proces."

De kans dat Hermans nog ontsnapt aan een proces voor het hof van assisen, is bijzonder klein. De procureur-generaal zal het dossier doornemen en aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling voorleggen. Met de beschuldiging van moord is assisen onafwendbaar.

Op vrijdag 22 mei 2009 kwam het tot een fatale kortsluiting tijdens een zoveelste ruzie tussen Sylvie en Thierry Hermans. Hij greep haar bij de hals en wurgde haar. Na een tijdje is hij bij buren gaan aankloppen met het vreselijke nieuws. Daarna heeft hij in zijn woning gewacht op de komst van de politie.

Braaf en eerlijk

De beste vriendin van het slachtoffer, Wendy Van Doorslaer, reageert ook nu nog aangeslagen: “Ik hoop dat hij z’n straf niet zal ontlopen. Sylvie was een schitterende vrouw. Braaf en eerlijk. Ze kwam hier elke dag langs om een babbeltje te slaan. Dat lot heeft ze niet verdiend. Haar jongste twee kinderen komen hier bij ons nog elke week spelen. Haar oudste dochter gaat bijna bevallen. Sylvie zou bijna oma zijn geworden…”, zegt ze met een krop in de keel.

Leo De Nijn

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio