Beroep aangetekend tegen regularisatie voetbalvelden

Print
Ravels - Stedenbouw Antwerpen is in beroep gegaan tegen de beslissing van de provincie om de voetbalvelden van FC Poppel te regulariseren.

Begin februari had de provincie het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) dat ervoor zorgt dat de voetbalvelden aan de Steenweg Baarle niet meer zonevreemd liggen, goedgekeurd. Als de provincie het RUP had afgekeurd, zou de club tegen 2015 weg moeten.

Maar nu gooit Stedenbouw Antwerpen roet in het eten door beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de provincie. Burgemeester Walter Luyten (CD&V) bevestigt het nieuws. Het is nu aan Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) om de knoop door te hakken. Hij moet voor 29 april een beslissing nemen. Doet hij voor die tijd géén uitspraak, dan blijft het RUP wel gewoon van kracht.

Ontgoocheling

Jef Segers van FC Poppel is ontgoocheld. “Ik hoop dat we samen met het gemeentebestuur de minister kunnen overtuigen om de voetbalvelden daar te houden. Er zijn 3.000 handtekeningen ingezameld, dat zegt toch ook al iets?”

Door het beroep gaat de club ook op de rem staan voor het uitvoeren van investeringen in de heraanleg van de velden met een drainagesysteem en de verfraaiing van de lokalen.

VTT, MAMI

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio