Inspecteurs voedselagentschap bezoeken Geelse handelaars en marktkramers

Twintig gespecialiseerde inspecteurs van het federaal voedselagentschap bezoeken deze week 260 handelaars in de voedingssector voor grondige controles.

smeeusen

Van bakkers tot frituren, van slagers tot horecazaken, van grootkeukens tot nachtwinkels, iedere ondernemer in Geel die op een of andere manier te maken heeft met voeding krijgt deze week een controleur van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) over de vloer. Zo’n twintig inspecteurs doen daarbij ruim 260 zaken aan en werken ter plekke een specifieke checklist af. Dat is een lijst met voorschriften over algemene hygiëne, behandeling en bewaring van voedsel.

Niet alleen de vertrouwde Geelse adressen worden grondig doorgelicht, ook de markthandelaars die dinsdag met hun voedingskramen op de Geelse weekmarkt stonden, zagen plots een inspecteur voor hun neus opdoemen. Die begonnen dinsdagochtend om 8u al aan hun taak, om de verkopers niet te storen tijdens de drukste marktperiode.

Vooraf aankondigen

“Normaal moest de stad Geel ons vooraf aanschrijven over deze aangekondigde controles, maar dat is niet gebeurd”, reageerden de marktkramers. Het nieuws ging niettemin als een lopend vuurtje rond. “Blijkbaar waren de marktkramers niet op de hoogte gesteld”, bevestigt Dominique De Craen. “Er zijn in ieder geval nog geen ernstige inbreuken vastgesteld.”

De controles lopen nog tot en met vrijdag 4 maart. De resultaten van de grootschalige inspectieronde worden volgende week pas verwacht.

Lees de reacties van enkele marktkramers in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto: Hilde Van Geirt

Hans Otten

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio