Collega blijft getekend man: "Denk nog elke dag aan Kitty"

Peter Van Stalle blijft getekend door de schietpartij in Lot, waarbij hij in 2007 zware verwondingen opliep en collega Kitty Van Nieuwenhuysen stierf. Woensdag vertelde hij voor het Brusselse assisenhof dat hij zelfs overwoog een andere baan te zoeken.

kscherpenberg

Politie-inspecteur werd destijds geraakt in de rechterhand en in de rechterzij. Een kogel doorboorde zijn dunne darm.

"Ik heb anderhalve maand in het ziekenhuis gelegen en ben daarna nog zes maanden thuisgebleven", aldus Van Stalle. "Pas nadien ben ik aan het werk gegaan, weliswaar eerst halftijds."

De man ging eerst bij een andere dienst aan de slag en nadien pas weer bij de interventiedienst van de lokale politie van Beersel.

"Ik heb maandenlang nachtmerries gehad en had gedragsproblemen. Ik had geheugenstoornissen, was opvliegend en stelde me zeer afstandelijk en emotieloos op", was Van Stalle eerlijk.

De agent vertelde eveneens dat zijn hand nog steeds pijn doet bij wisselende weersomstandigheden. Hij stoort zich ook erg aan het litteken op zijn buik.

"Maar vooral denk ik nog elke dag aan Kitty. Het heeft lang geduurd voor ik haar dood kon verwerken. Zij was een zeer gemotiveerde politieagente, goedlachs en sociaal. Ze deed haar droomjob".