Boerderij onbewoonbaar na uitslaande brand

Boerderij onbewoonbaar na uitslaande brand

Boerderij onbewoonbaar na uitslaande brand

Print
Balen - Een uitslaande brand heeft dinsdagavond een woning in een oude boerderij op Binnenveld in Balen vernield. De bewoners bleven ongedeerd, maar hun hond is in de brand gebleven.

De brandweer van Balen repte zich dinsdag om 19.10u naar een brand op Binnenveld. De benedenverdieping van de voormalige boerderij van Staf Wils (55) en Rita Willekens stond in lichterlaaie. De brandweer riep bijstand in van het korps van Leopoldsburg.

“De brand is ontstaan in een niet-gebruikte schouw. Daar zijn gensters van een houtkachel in gevlogen vanuit een aangrenzende schouw die wel functioneerde”, vertelt brandweercommandant Paul Hannes. “Het vuur verspreidde zich in het kantoortje van de woning. De man des huizes stond op dat moment onder de douche. Hij rook vuur en ging kijken. De man heeft de brandweer verwittigd. Toen we hier aankwamen, was er niet veel meer aan te doen. De hele benedenverdieping en een slaapkamer op de bovenverdieping is zwartgeblakerd. Het huis is onbewoonbaar.”

Zuurstof

De echtgenote van de bewoner was niet thuis toen het begon te branden. De hond van het echtpaar, een York, is wel omgekomen in de brand. “We hebben het dier nog proberen te reanimeren met zuurstof, maar dat kon helaas niet baten”, vervolgt Paul Hannes.

Foto: Dick Demey

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio