Benidorm Bastard maakt opwachting in vtm-soap

Emiel Ravijts (64) uit Dendermonde, bekend bij het grote publiek als een van de Benidorm Bastards, is vanaf woensdag te zien in de vtm-soap Familie. “Acteren blijft voor mij een mooi bijberoep”, zegt hij.

smeeusen

Benidorm Bastard Emiel Ravijts is wat betreft gastrollen in soaps niet aan zijn proefstuk toe. “In de periode van Nonkel Jef en Bompa Lawijt, was ik ook al te zien in Familie voor gastrollen”, vertelt Ravijts. “We waren daar toen toch in de buurt en dan werden we al eens ingeschakeld voor de andere reeksen die ze aan het draaien waren. Deze keer ben ik de voorzitter van een seniorenvereniging.”

Het personage Maarten zoekt oplossingen om de omzet van zijn café te verhogen en daarom spreekt hij ‘mijnheer de voorzitter’ aan om de activiteiten en het bal van de vereniging in zijn zaak te organiseren.

Onderhandelingen

“In december hebben we opnames gemaakt voor vijf afleveringen, die te zien zullen zijn in de maand maart”, gaat de Dendermondenaar voort. “Of ik later nog in beeld zal komen, hangt af van de scenarioschrijvers. Intussen lopen er ook nog onderhandelingen voor een gastrol in een ander project.”

Of er ook een derde seizoen van Benidorm Bastards komt, is nog niet duidelijk. “We moeten opletten met nieuwe opnames, want de mensen gaan ons nu al sneller herkennen en dan is het niet leuk meer. We hebben wel nog heel wat ruw materiaal waar we iets kunnen mee aanvangen. De mogelijkheid is er dus zeker.”

Ravijts is geen beetje trots dat het tweede seizoen nu ook de op de Nederlandse televisie zit. “Blijkbaar wordt de Vlaamse versie meer gesmaakt omdat het naturel is bij ons. Het is een hele eer om in vijftien landen op de buis te verschijnen”, besluit Ravijts. “Acteren blijft voor mij een mooi bijberoep.”

Foto: Geert De Rycke

RAMO

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio