Torfs: "CD&V moet nu verantwoordelijkheid opnemen"

Het ziet er naar uit dat koning Albert een CD&V'er zal vragen om de onderhandelingen over een staatshervorming voort te zetten. Senator Rik Torfs vindt dat zijn partij eindelijk haar verantwoordelijkheid moet opnemen.

"Op een zeker moment moet iedereen, vind ik, zich natmaken, ook de CD&V. Dat kan als leider van deze gesprekken zijn, ook als deelnemer, maar hoe dan ook moeten we proberen ernstig te onderhandelen", klonk het woensdag op de Franstalige radio-omroep Twizz.

De professor kerkelijk recht zegt ook dat het niet de bedoeling kan zijn dat elke partij eens moet mislukken als leider van de gesprekken.

" Dat is geen grondwettelijk recht dat gestimuleerd moet worden. Het is vooral de mentaliteit die telt. Iedereen moet een oplossing willen vinden."

Torfs roept iedere betrokkene wel op nog eens goed na te denken vooraleer er weer wordt plaatsgenomen aan de onderhandelingstafel. Volgens de senator is het niet onmogelijk om met negen partijen verder te praten. In een regering met negen partijen ziet hij wel problemen.

Nu in het nieuws