Uitbaters bevrijden klant na instorting plafond

Het plafond van de feestzaal van café ’t Kroontje aan de Kronenhoekstraat stortte dinsdagavond in. De eigenares moest samen met enkele stamgasten een van de klanten vanonder het puin halen. “Gelukkig raakte hij niet al te erg gewond”, aldus Heymans.

De wereld van Dana Seghers en haar partner David Heymans (foto) stortte dinsdagavond bijna letterlijk in. De vrouw, die nog maar sinds half januari samen met haar vriend buurtcafé ’t Kroontje uitbaat, hoorde kort na 16.30u plots een enorm gekraak. “We wisten niet wat er gebeurde”, getuigt David Heymans . “Plots donderde heel het plafond van de feestzaal achter het café naar beneden. Enkel de isolatie bleef nog voor een deel hangen, maar al de rest viel in een keer uit de lucht.”

De stamgasten en de eigenares snelden meteen ter plaatse, en stelden vast dat er een man onder het puin lag. “Een van onze vaste klanten kreeg het plafond op zijn hoofd”, zegt Heymans. “De man belandde onder de platen en we moesten hem eruit trekken. Gelukkig raakte hij niet al te erg gewond. Hij had wel een beetje hoofdpijn, maar kon kort na het voorval gewoon naar huis.”

Materiële schade

Het menselijke leed bleef dan wel vrij beperkt, de materiële schade is enorm. “In de feestzaal stonden verschillende speeltoestellen opgesteld”, verduidelijkt Heymans. “Snookertafels, een voetbaltafel, een bingo-gokmachine, een sigarettenautomaat en een camera. Dat is nu allemaal verwoest. De schade loopt nu al op tot meer dan 50.000 euro. En daar reken ik nog niet eens de kosten voor een nieuw plafond bij.”

U kan het volledige artikel lezen in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto: Gert Cools

Bert Foubert

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio