Antwerpen steunt kortfilm Nicht

Antwerpen steunt kortfilm Nicht

Antwerpen steunt kortfilm Nicht

Print
Antwerpen - Sven Spur (18) krijgt dankzij Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad subsidies van de stad Antwerpen voor zijn kortfilm ‘Nicht’. Met de film, over een puber die leert omgaan met zijn geaardheid, wil hij het taboe rond homoseksualiteit doorbreken. “Iedereen moet ermee leren omgaan.”

“Maatschappelijke taboes spreken mij aan. Ik zit in het middelbaar en zie dat homoseksualiteit nog steeds een taboe is”, vertelt Sven Spur. “Zelf ben ik geen homo, maar een aantal van mijn vrienden wel. Ik heb respect voor mensen die homoseksueel zijn en wil er voor opkomen. Ik vind dat iedereen moet leren omgaan met homoseksualiteit, daar is helemaal niets mis mee.”

“De film speelt zich af in Antwerpen. Het hoofdpersonage Tom wordt grootgebracht op de Luchtbal, maar gaat op Linkeroever wonen. Deze plekken zijn voor mij echt de geschikte locaties, ze hebben een zekere charme. De film duurt zo’n dertig à veertig minuten. Het verhaal is af, maar er is wel de mogelijkheid om er een vervolg aan te breiden.”

Subsidies

“Toen Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad (AEYC) mijn project op internet tegenkwam en het oppikte, ging het plots snel. Zo komt het meer in de aandacht en krijg ik subsidies van de stad. De stad Antwerpen financiert mijn film, zelf pas ik nog een heel klein beetje bij. AEYC heeft er ook baat bij, het is een film voor en door jongeren.”

“Het idee om een film te maken speelde al lang in mijn hoofd. Al van jongs af ben ik veel met kunst en cultuur bezig. Mijn twee passies zijn theater en film. Ik bracht al veel tijd door op de set, door onder meer te figureren. Op die manier legde ik contacten en ben ik in de filmwereld gerold. Ik heb veel ambitie. Ik ben constant bezig met dingen te organiseren en doe vrijwilligerswerk voor onder meer kunstencentrum Villanella en de Kunstbende. Een film maken is gewoon echt mijn ding. Al mijn vrije tijd gaat daar naartoe en naar theater. Als ik niet met iets bezig ben, ben ik ongelukkig.”

StampMedia – Nele Lauryssen

Acteurs gezocht

Sven Spur is voor de kortfilm ‘Nicht’ nog steeds op zoek naar acteurs en een crew. “Er hebben zich al veel mensen aangemeld, al zijn dat tot nu toe vooral meisjes. Iedereen is uiteraard welkom, maar ik hoop dat ook jongens zich nog zullen opgeven.” Sven en regisseur Kenneth Kerckhofs screenen de kandidaten. Honderd van hen mogen naar de casting komen op 19 en 26 maart en op 2 april. De opnames vinden begin deze zomer plaats. Alle informatie vindt u op www.nichtdefilm.be.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio