Herbegrafenis kleine Nane niet aan de orde

Het Edegemse OCMW neemt geen initiatief voor een herbegrafenis van de kleine Nane. “Die beslissing ligt niet bij ons”, klinkt het.

smeeusen

Van de 2.166 bezoekers van de website van uw krant dinsdag vond 54 procent dat het OCMW een nieuwe begrafenis moet uitwerken voor baby Nane. Haar begrafenis ging vrijdag eerder door dan papa Musheg en mama Lusine Karapetyan was gezegd. Zo miste het Mechelse paar de begrafenis van zijn baby. “Dat kan nooit worden goedgemaakt”, gaven de ouders aan.

Het Edegemse OCMW legt de verantwoordelijkheid bij de begrafenisondernemer, De Cock uit Hoboken. “Het OCMW duidt de ondernemer aan en betaalt de factuur. De organisatie van de uitvaart is zijn zaak, in overleg met de familie. Over zijn onvergeeflijke fout willen wij het met hem nog hebben”, benadrukt voorzitster Brigitte Vermeulen. “Als de familie wensen heeft, hebben wij daar oren naar. Dan moet ook de begrafenisondernemer zijn verantwoordelijkheid opnemen. Voor zover we weten is de wens van een herbegrafenis niet geuit.”

JVDPO

MEER OVER OCMW

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio