Oud station krijgt straks nieuwe bestemming

Oud station krijgt straks nieuwe bestemming

Oud station krijgt straks nieuwe bestemming

Print
Boechout - Over enkele weken wordt duidelijk welke bestemming het oude stationsgebouw langs de Frans Segerstraat krijgt. Het verwaarloosde pand wordt door de NMBS in erfpacht gegeven.

De NMBS is op vraag van het gemeentebestuur al een tijdje op zoek naar iemand die het stationsgebouw van Boechout in erfpacht wil nemen. Dat betekent dat het stationsgebouw mogelijk een café of een verenigingsruimte wordt. Enkele mensen hebben hun interesse al laten blijken.

Ze kunnen het gebouw bekijken op vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart. Alle kandidaat-pachters worden aangeschreven.

Het gebouw ziet er op dit moment verwaarloosd en mistroostig uit. Het doet dan ook al jaren geen dienst meer als treinstation. Tijdens het debat in de gemeenteraad bleek dat hier nog altijd mensen wonen, omdat het gebouw nog gebruikt wordt als doorgangshuis van het OCMW.

Erfpachtregeling

Nu het gebouw in erfpacht wordt gegeven, verdwijnt dit doorgangshuis, maar dat wordt opgevangen door een nieuw doorgangshuis in de Lange Kroonstraat.

Financieel is deze erfpachtregeling voor de gemeente erg interessant. "We betalen hierdoor jaarlijks 2.769 euro minder en besparen ons veel kosten voor de renovatie van het gebouw", aldus burgemeester T'Sijen. De renovatiekosten zijn immers voor de erfpachter, die aanzienlijk zal moeten investeren in de inrichting van het pand.

LUDWIG VAN GELDER
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio