Veiling Hoogstraten start nieuw seizoen

Veiling Hoogstraten start nieuw seizoen

Veiling Hoogstraten start nieuw seizoen

Print
Hoogstraten - De Veiling Hoogstraten heeft de aftrap gegeven voor een nieuw seizoen. De verwachtingen zijn hooggespannen, want vorig jaar boekte het bedrijf een recordomzet van 157 miljoen euro.
De 25.500 ton aardbeien, 60.000 ton tomaten, 19.000 ton paprika's en de 16 miljoen komkommers waren vorig jaar goed voor 98 procent van de omzet. Daarnaast werden er ook nog meer dan twee miljoen courgettes aangevoerd en een beperkte hoeveelheid kiwibessen. De eerste vier producten zorgden daarvoor alleen al voor een omzet van 154 miljoen euro en met de restproducten erbij kwam het dus om de recordomzet van 157 miljoen euro.

Het areaal aardbeien en tomaten blijft dit jaar hetzelfde als vorig jaar. Bij de tomaten is er wel een kleine verschuiving naar meer losse tomaten in plaats van trostomaten. Het areaal paprika stijgt wel spectaculair door de toename van het aantal bedrijven: 76 hectare in plaats van 64,5 hectare vorig jaar. Bij de komkommers is er een daling van 12 naar 10 hectare.

Traditie

De Veiling blijft overigens ook vasthouden aan de traditie om bij het begin van het seizoen een sociaal doel te ondersteunen. Dit jaar viel die eer te beurt aan de vzw Wistik. Zij organiseren projecten voor de begeleiding van kankerpatiënten. De organisatie mocht een cheque ontvangen van 3.000 euro.

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio